Хората се определят не от нещата, които им се случват, а

...
Хората се определят не от нещата, които им се случват, а
Коментари Харесай

Когато не можем да променим нищо друго

" Хората се дефинират не от нещата, които им се случват, а от правилата и мненията, които образуват, с цел да изтълкуват тези неща. Когато има спънки пред нас, когато сме смутени или скърбим, не трябва да го отдаваме на другите, а на себе си. Защото това се касае от личните ни правила и мнение ". Това е казвал гръцкият мъдрец Епиктет преди повече от 2000 години. 

Както нееднократно сме се убеждавали, от време на време е невероятно да променим независещите от нас условия, тези, които са подвластни на процеси или други хора. Тогава, това, което можем да променим, е гледната ни точка. Тя е нещо, което можем да направляваме. Промяната й може да има лековит резултат. Модерната просвета за проучване на човешкото държание се съгласява с това. Американският психолог Албърт Елис, прочут с " терапия на рационално-емоционалното държание "  (REBT), е доказвал, че методът, по който хората реагират на събитията, се дефинира най-вече от усещането им за тези събития, не от протичащото се. 

Нямате концепция по какъв начин тъкмо да измененията гледната си точка? Ето 7 лесни метода, за начало. 

  • " Замразете " мислите си . За да придобиете умишлен надзор върху протичащото се в мозъка ви, би трябвало да осъзнаете процеса си на мислене. Как? Застанете неподвижно за миг, поемете надълбоко въздух и се вслушайте в дишането си. Това ще ви освободи от ненужните мисли, които се блъскат в главата ви. Ще сътвори място за смяна на настройката, за нещо ново, което да настъпи. Така че, дайте си отмора. Не казвайте, че не можете. Да, имате борби за водене, неустановеност за превъзмогване, обичани хора, с които да си съперничите и цели за реализиране, само че откъсването от всичко това е неотложно. Абсолютно здравословно е да позволявате на света да се върти известно време и без вас. Ако не го вършиме, ще прегорите. 
  • Променете фокуса си . Време е по лично предпочитание да се откъснете от мисълта, която явно ви дърпа надолу. Насочете вниманието си от нея към нещо, което ви въодушевява. Върху идната дребна стъпка от голяма важност. Няма безнадеждни обстановки, има единствено хора, които са станали безнадеждни в обстановките. Винаги имайте вяра, не позволявайте на болката да ви отчая. Променете действителността си като измененията мислите си, тъй като те основават настроението ни, раждат фантазиите и предизвикат волята. 
Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР